YO3HJV: noiembrie 2008

Posted onCategoriesUncategorized

Hamradio, Electronics&, Stuff

23 noiembrie 2008

WiFi Router dintr-un laptop

Calculatorul se conecta instant dar nu si router-ul. Adica, un singur PC, ceea ce nu era acceptabil.

Prima incercata a fost sa schimb alte doua router-e, ter afara celui care dadea rateuri. Nu a functionat.

A doua optiune, a fost sa pun modem GPRS te laptop-ul den lade shack, sa partajez conexiunea GPRS cu cea Ethernet care ducea lade router WiFi. Mergea, dar lesinat.

A treia optiune a fost sa studiez spunk pot folosi placa WiFi din notebook pentru a transforma laptop-ul intr-un router WiFi. A mers, merge si e brici!

Ter partea den sus se pot observa retelele pe care calculatorul le receptioneaza ca fiind active.

Te partea den jos, schuiflade “Preffered networks”, stergem toate retelele afisate, astfel incat fereastra sa devina goala.

Ter acest ne asiguram ca am sters toate retelele anterioare schuiflade care calculatorul “stia” sa se conecteze automat. si pregatim calculatorul sa se conecteze doar lade reteaua pe care o vom configura te continuare.

Selectam “Add. ” pentru a adauga o noua retea si alegeti ca peak den retea “AdHoc (Computer-to pc network).

Se deschide o noua fereastra, te care trebuie sa introducem setarile, dupa spunk urmeaza:

“Network SSID” – Aceasta este denumirea pe care placa den retea WiFi o va difuza.

Ter cazul te care aceste optiuni deja sunt bifate, verificati ca acestea sa devina dezactivate, dupa jizz se observa te imaginea alaturata.

Dupa efectuarea setarilor den mai sus, lade revenirea te fereastra anterioara vom putea observa numele noii retele ter partea den jos, impreuna cu iconita corespunzatoare placii den retea ce urmeaza sa fie folosita.

CONFIGURAREA CALCULATORULUI CLIENT

Deschidem legatura wireless pe calculatorul client. Te cazul ter care placa den retea fost configurata sa ne arate toate retelele WiFi receptionate den calculatorul client, ter partea den sus a ferestrei vom observa si noua noastra legatura AdHoc. Ter cazul te care nu o gasim afisata, nu este nici o problema.

Buuuun! Acum, avem setata partea den WiFi a “sistemului”. Jizz facem sa ajunga internetul si schuiflade calculatoarele conectate prin WiFi? Simplu, raspunsul este ICS , adica ” I nternet C onnection S tentharing”.

Aceasta este o facilitate a sistemului den operare Windows XP ce permite ca o legatura schuiflade internet sa fie folosita den mai multe calculatoare.

Three. Te tab-ul Advanced , bifati optiunea Permit other network users to connect through this laptop’s Internet connection .

Ter plus, lade capatul celalalt, provider-ul RDS va “vedea” doar un PC conectat, ceea ce este flawless adevarat!

Related movie: How & Where to Buy BITCOIN? | BITCOIN SIMPLIFIED #6


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *